13 Temmuz 2017 Perşembe

Uzman web sayfasi tasarim

Uzman web sayfasi tasarim nedir? ve web tasarım hizmeti almak isteyen şahıs veya şirketler hangi stratejiyi uygulamalıdır?

Uzman web sayfasi tasarim yaptırırken hangi konulara önem verilmeli?

Profesyonel bir web dizayn hizmeti alabilmek için önem vermeniz gereken bazı kriterler vardır;

  • Uzman web sayfasi tasarim yaptıracağınız şahıs veya firmaya ne istediğinizi açık bir şekilde anlatan dökümanları ulaştırmalısınız logo, renkler vs.
  • Web tasarım açısından bir fikriniz yoksa, bu konuyu tamamiyle sitenizi oluşturacak şahıs veya kuruluşa bıraktıysanız, demo çalışma talep edebilirsiniz.
  • Mutlaka bir anlaşma yapın ve sözleşmenizde istediğiniz tüm yapıyı en küçük ayrıntısına kadar belirtin yada yazdırın, sözleşmeyi mutlaka gözden geçirin.
  • Yaptırdığınız siteyi test etmeden ilerleme onayı vermeyin, genelde web dizayn yapıldıktan sonra yönetim paneline uayarlama uygulanır. Bu sebepten mutlaka test edip, onaylayın.
  • Web tasarım, Web yazılım, Seo ve Grafik bunlar ayrı hizmetlerdir. Hepsi için anlaşma yapacaksanız dikkatli olmalısınız. Misalen siz web dizayn için anlaştınız, yönetim paneli olacakmı diye sormalısınız. Aksi halde statik bir web sitesine sahip olursunuz ve tekrardan yönetim paneli yazdırmak zorunda kalırsınız.
  • Web tasarım hizmetlerine seo ve grafik hizmetleri dahil değildir. Yaptıracağınız logo, banner, seo çalışmaları ayrı hesaplanır buna dikkat edin.
  • Uzman web sayfasi tasarim seo uyumlu hazırlanmalıdır. Seo uyumlu tasarım için bazı kriterler vardır. Hızlı açılması gereklidir bu işlem kaynak dosyaları (css, js, html vb. gibi) sıkıştırlarak ve görseller sıkıştırılarak yapılmaktadır.
  • Uzman web sayfasi tasarim mutlaka duyarlı (responsive) yapıya sahip olmalıdır. Web sayfanız bilgisayar, telefon ve tablet uyumlu olmalıdır.

 

Uzman web sayfasi tasarim fiyatları ne kadardır?

Uzman web sayfasi tasarim için aşağı yukarı fiyatlar firmadan firmaya değişmekle beraber birçok firmada hemen hemen aynıdır. Freelance olarak yapan kişilerin ortalama fiyatlarınıda merak ediyorsanız sadece ucuz olduğu için çalışmanızı önermemekle birlikte nedenleriyle birlikte açıklayacağız.

İstanbul web tasarım ajansları özel web tasarımı aşağı yukarı 1.000-1.500 tl arasındadır.
E-Ticaret sitesi tasarımları 1.200-4.000 tl civarlarındadır.

Bu işi yapan firmalar için aşağı yukarı fiyatlar yukarıdaki gibidir. Peki firmadan bağımsız web tasarımcılarda fiyatlar ne durumda.

Bağımsız hizmet verenlerin giderleri az olduğundan ve firma düzeyinde iş garantisi vermedikleri için fiyatları ajanslardan %20 - %50 daha azdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder