17 Temmuz 2017 Pazartesi

Profesyonel web yazilimi

Merhaba bu paylaşımımda profesyonel web programlama hizmeti almak isteyen şirket veya şahıslar için dikkatli olması gereken bazı durumları açıkladım.

Profesyonel web yazilimi hizmeti alırken nelere dikkat etmeliyim?

Profesyonel web programlama hizmeti alırken uymanız gereken kurallar şunlardır.

  • Web yazılım hizmeti uzman, tecrübeli şahıslardan alınmalıdır. Çünkü web programı yapısı gereği yıllarca verim almak için yazılır. Eğer programlama gerçekleşirken ileriye dönük kodlama yapılmazsa belirli bir süreden sonra geliştirilmesi mümkün olmaz. Bu tür kodlamalarda yazılımı yapan kişiye mecbur kalırsınız çünkü standartlar gözardı adilir, standarların gözardı edildiği bir programı farklı web yazılımcısı düzenlemekte zorluk yaşar, ya geliştiremez veya uğraşmak istemez yada daha kötüsü düzenlemek için fahiş ücret ister.
  • Kısır kodlama yada geliştirilebilir yazılım arasında tercih yapmalısınız. Geliştirilebilir yazılım, standartların benimsendiği, takım çalışması esnasında yada başka yazılımcıların programı ele aldığı zaman sorun yaşamadan geliştirebileceği yapılardır. Siz programı yapan şahısla ilişiğinizi kesseniz bile başka profesyonel web yazılımcı tarafından gelişmesi sağlanabilir. Bunun önemi fazladır. Çünkü her yıl yeni özellikler, güvenlik güncellemeleri, hızı arttırma yamaları vb. özellikler oluşmaktadır. Geliştirilmez bir web yazılımı sadece kodlayıcısının geliştirebileceği, farklı web programcının geliştirmek istediği vakit hatalar yaşayacağı web yazılım tipleridir.
  • Web program maliyetli bir hizmet tipidir. Bu hizmeti almak arzusundaysanız ne uçuk ücrete nede fazla düşük fiyatlara itibar etmeyin. Örnek olarak üç ajanstan fiyat teklifi aldınız bir tanesi 3.000 tl teklif sundu, bir tanesi 6.000 tl teklif verdi, bir tanesi 1.500 tl teklif verdi buradan analmalıyızki bu yazılımın ücreti tahminen 3.000-6.000 tl arasıdır. Bundan yüksek veya aşağı fiyatlar %10 değişkenlik gösterebilir. Daha aşağı veya yukarı ücretlere kanmayın.
  • İsteklerinizi tafsilatlı bir şekilde açıklayın. Web yazılım yaptırırken ne arzuladığınızı muhakkak bilmeniz lazımdır. Arzuladıklarınızı süper bir tarzda aktarmanızdan sonra notlar incelenecek ve fiyat teklifi hazırlanacaktır. Fiyat teklifi oluşturulurken anlattığınız özellikler dikkate alınarak bir fiyatlandırma yapılacaktır. Ücretlendirme oluşturulurken sizin basit bulduğunuz yada söylemeye gerek yok diye hesapladığınız şeyler fiyata dahil edilmez. Sözleşme tamamlandığında artık o özellikleri istemeniz durumunda ya bir sonraki güncellemeye bırakılır yada yapılmadan proje bitirilir. Örnek olarak başıma gelen bir olaydan bahsedeyim bir web program için anlaşma yaptık. Proje bir veri kayıt programıydı, istenildiği gibi projeye başlandı %80'lik kısmını bitirdim. Test etmeleri için firmaya gittiğimizde şöyle bir sorunla karşılaştım. Meğerse bu kayıtlar devlet kaynaklı bir sayfanın veritabanından sorgulanması gerekiyormuş, inceledim sitenin apisi bulunmuyordu. Proje iptal oldu. Sizde bu gibi bir durumda ön ödemenizi kaybedersiniz.
  • Muhakkak sözleşme yaptırın. İş dünyasında kişiler yada şirketler sözleşme yapmadan adım atmaz. Sizde muhakkak isteklerinizi içeren bir sözleşme yaptırın. Yapılacak işleri, varsa örnek web siteleri içine alan detaylı bir sözleşmeyi mutlaka yapmalısınız.

 

Profesyonel web yazilimi hizmeti alanların yapacakları en büyük hatalar nelerdir?

  • Hataların ilk başında kurumsal web yazılım ajanslarıyla çalışmamaları gelir. Firmaların şikayet edilebileceği birçok kuruluş olmasına rağmen, freelance iş yaptıranlar. Bunu kanıtlamakta bile zorluk çekerler.
  • Fiyatına kapılma. Birkaç firma ile konuşulduktan sonra hepsi yüksek deyip, gidip en az paraya yaptırayım mantığı yürütülür. Bu tabiki bir seçenek ama şöyle bir düşünün ucuzmu, kalitemi. Çok ucuza yaptırdığınız bir web yazılımı sizi ne kadar ileriye taşıyabilir.

Kaynak: Profesyonel web yazilimi - https://dogruwebtasarim.com

Profesyonel web yazilimi, istanbul Profesyonel web yazilimi, Profesyonel web yazilimi istanbul,Profesyonel web yazilimi firması, Profesyonel web yazilimi firmaları, istanbul Profesyonel web yazilimi firması, istanbul Profesyonel web yazilimi firmaları

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder